Рекламата на Volkswagen, която разсмя света

Volkswagen рекламира модела Tiguan в Германия

Сред всички спонсорирани с милиони красиви реклами на големите марки от последната година, и сред останалите, също така спонсорирани с милиони, но напълно безлични реклами, се отличава и в интернет продължава да се върти този супер смешен клип.

Той е на Volkswagen. Рекламира модела Tiguan в Германия.

Рекламата показва как коне се смеят неистово на млад шофьор, който не може да си паркира автомобила в конеферма и се опитва да го направи пред погледите им.

Спотът е на рекламна агенция Grabarz & Partner Хамбург и вече спечели награди – две отличия Bronze Pencils от The One Show през миналия месец и няколко награди от New York Festivals.

Рекламира се по много запомнящ се начин Trailer Assist – специална възможност на VW за по-добро и лесно паркиране.

Марката успява да задържи репутацията си на компания, която избира и показва реклами, изтъкващи точно това, което иска да подчертае.

Видеото е пример как рекламодателят се е колебаел дали да рискува в рекламата си, но го прави и печели симпатии. От Volkswagen се притеснявали, че хуморът с конете ще изглежда нелепо, особено след скандала с вредните емисии на компанията. Но рискуват и успяват да постигнат “вирусен ефект”.

Преди да бъде показана рекламата, от VW ангажират изследователска фирма, която да тества реакциите на публиката.

След като резултатите били положителни, видеото започва да се излъчва, разказва Adweek.

Ето ги и конете…